Sonntag, 22. März 2009

Dana yüzüldü, kuyruguna gelindi...

Evet 2009 yerel seçimlerinde dananin kuyrugu koptu kopacak. Bakalim ne olacak ? Ne olursa olsun diyemiyorum, zira iki ayri beklentim var.

1.) AKP` nin oy orani %40`in altina inerse, Istanbul ve Ankara`yi da bir kaybederlerse bak sen duruma. Üzerine bir de Diyarbakir`i da istediklerini israrla söylüyorlar ya, birde orayi alamasinlar. Iste o zaman ben bunlarin paçasini görücem. Bakalim hemen erken seçim karari aliyorlar mi, almiyorlar mi? Hele o Kasimpasali bakalim ne yapicak ?

2.) CHP genelde istedigi oy oranini yakalayamasin ve bunun sonucu olarakta parti içi muhalefetle Deniz Baykal Liderlikten istifa etsin yada ettirilsin. Fakat bir yandan da Kemal Kiliçdaroglu`nun ve Murat Karayalçin`in kazanmalarini, en azindan AKP`nin iki kalesini yikmalrini isiyorum. Ama bu takdirde de Deniz Baykal gitmez. Bu dilegim herhalde daha zor. Esasen farkettiyseniz burada iki ayri dilegim var. Neyse; aslinda Deniz Baykal`da dürüst ve yerine göre dogru politikalari ortaya koyabilen bir lider , fakat çok yiprandi ve sempati yitirdi. Bu da CHP` nin genelde alabilecegi oy toplamini etkiliyor. Yani kisacasi ; CHP` de bir kan degisimine, taze kana ihtiyaç var. Insallah bu degisim de en kisa sürede gerçeklesir.

Zaten Türkiye`deki sag / muhafazakar olan partiler kendilerine her zaman daha kolay taban ve ortam bulmuslardir. Gerek örf adet, gerekse dini inanç sekli de zaten bu duruma da çok uygundur. Ama sol ise bu konuda her zaman zorlanmislardir. Ayrica solda bölünmüslükte epey çoktur. Bir zamanlarin en büyük yalani ve korkusu olan kizillar/ komunistler hala bir nesil halkin hafizasinda yer etmistir ve söküp atmakta hiç kolay degildir.


Ugur Karaca / Basel - Isviçre

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen