Dienstag, 9. Juni 2009

Epey zaman geçti...

Epey zaman geçti 29 mart 2009 yerel seçimlerinin üzerinden. Bu seçiminde galibi malesef AKP oldu. Fakat bir miktarda olsa oy kaybi var. Buna ragmen muhalefet partilerinin de bir yükselis gösterdiginden de pek bahsedilemez.

Ancak anamuhalefet partisi CHP bir miktarda olsa en azindan Istanbul`da Kemal Kiliçdaroglu ile bir sempati çikisi yakaladigini gördük. Ama yetmedi. Bunun tam aksine, bence CHP baskent Ankara`da yine Melih Gökçek karsisinda yeni bir hüsranla karsilasti. Bunun sebebi ise, CHP`nin Ankara için yeni bir isim ve taze bir kan getirememesinden kaynaklandi. Yazik ki bu bir tikanikligin isareti. Umarim sayin Deniz Baykal buradan büyük dersler çikarabilir. Fakat bu ders sadece Ankara için degil genel baskanlik için de geçerli. Artik bunu görmeli ve gerekeni yapmali.

Izmir`e gelince; burada kemiklesmis bir CHP seçmen kitlesi haricinde, AKP`ye duyulan tüm antipatide sanki burada, "Gavur Izmir`de" açikça ortaya çikiyor. Ben açikçasi bir Izmirli olarak bundan büyük bir gurur duyuyorum. Ayrica Aziz Kocaoglu`nu bu seçim basarisindan dolayida kutluyorum. Hepsinden önemliside, bu seçim yarisinin adaylar arasinda en uygar ve nezih bir örneginide olusturdugu için tüm adaylara ve ayni zamanda tüm Izmirlilere çok tesekkür ediyorum. Karalamadan ve yaralamadan.

Erdogan`in muhakkak alinmasi gereken baska bir kale olarak gördügü Diyarbakir ise yine bir gerçegi ortaya koydu ve burada bir Kürt Toplumunun israrla " Bizsiz demokrasi olmaz" cevabini aldi. Tabii ki bu cevap sadece AKP`ye degil tüm partilere ve Türkiye`nin tamamina bir mesaji idi. Gerçek olanda bu zaten. DTP siyasi oratami en azindan yaratmis ve bunu sürdürmektedir. Fakat onlarinda bu oyunu gayet dikkatli ve uygar bir biçimde yürütmesi çok önemli. Sert, keskin ve köseli söylemler, eylemler onlarida yipratacaktir. Sadece Kürt Politikasi üzerinden beslenemezler. Siyasette de dengeli beslenmek bir insan vücudundaki kadar önemli ve gereklidir. Bir de olmazsa olmaz olan samimiyet. Eger DTP sadece bir Kürt Partisi olacak ve kalacaksa sorunlarin ortadan kalkmasi zor gözüküyor. Burada DTP`nin yapmasi gereken Türkiye`de yasayan herkesten sempati ve dolayisiylada anlayis toplamasidir. Bu da galiba samimice yapilacak bir itirafla gerçeklesebilir. O da PKK`nin bir terör örgütü oldugunu tek cümle ile söylemesidir. Egmeden, bükmeden !